دانسته های یک پرستار و مشاوره ی پرستاری

مشاوره پرستاری (سوالات خود را در بخش نظرات درج نمائید)

دانسته های یک پرستار و مشاوره ی پرستاری

مشاوره پرستاری (سوالات خود را در بخش نظرات درج نمائید)

آموزش به بیماران دچار کم کاری تیروئید (( بیماری تیروئید و روزه داری ))

 

روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان را برای کسانی که پرکاری یا کم‌کاری تیروئید دارند بلامانع است ((اگر ترکیبات تیروئید نیم ساعت قبل از صرف غذا مصرف شوند اثر بخشی بهتری خواهند داشت (مصرف قرص در وعده سحر ) ))  

 تنها افرادی که در هفته‌های اول بیماری خود هستند و به دلیل مصرف دارو و افزایش سوخت و ساز بدن دچار ضعف و گرسنگی می‌شوند ممکن است قادر به روزه گرفتن نباشند  ((در بیماری های تیروئیدی در زمان های پرکاری یا کم کاری غده روزه داری توصیه نمی شود، اما در صورت کنترل و مهار بیماری روزه داری بدون اشکال است ))

در مورد کاهش وزن در بیماران دچار کم کاری تیروئید :  

در مورد کاهش میل جنسی و کاهش وزن  مطمئن شوید که بیماری دیگری به جز تیروئید ندارید... مثلا ممکنه کم خونی مزمن و مخفی ای داشته باشید...چون بسیاری از بیمارانی که کم کاری تیروئید دارند به دلیل مشائل خود ایمنی ممکنه به نوعی کم خونی مزمنی هم مبتلا باشند که در روند جذب مواد  غذائی ایجاد اختلال می کند
در کم کاری تیروئید مقدار TSH بالا می رود سعی کنید مقدار اون هورمون به کمترین حد ممکن برسانید
 سعی کنید مقدار T4 و T3 آزاد خون را در بالا ترین حد ممکن برسانید... البته همه این موارد با مشورت پزشک متخصص داخلی باید انجام شود
تعدیل مطلوب داروی مصرفی برای هورمون تیروئید حیاتی است چرا که بدن بسیار حساس به تغییرات حتی جزیی هورمون تیروئید است. قرصها در 10 قدرت مختلف تولید می‌شوند و ضروری است که آنها را در هر روز به طور ثابتی دریافت نمود. دوزی از هورمون تیروئیدی که کم باشد ممکن است نتواند از بزرگ شدن غده پیشگیری کند و باعث پایدار ماندن نشانه ها همراه با افزایش سطح کلسترول خون شود که به نوبه خود می تواند خطر تصلب شرایین و بیماری قلبی را افزایش دهد. دوزی از هورمون تیرویی که خیلی زیاد باشد می تواند باعث بروز نشانه های هیپر تیروئیدی شود و بار اضافی بر روی قلب ایجاد کرده و منجر به افزایش خطر بروز پوکی استخوان گردد.  
آزمایشهای منظم ، وضعیت ورزش منظم و رژیم غذای پرفیبر برای این بیماران توصیه می‌گردد. غذاهای دریایی ، انواع سبزیجات ، لبنیات و تخم مرغ که حاوی مقادیر متفاوتی از ید هستند نیز برای آنان مفید است. مصرف زیاد کلم ، شلغم ، هلو ، بادام زمینی ، دانه‌های سویا و اسفناج به آنان توصیه نمی‌شود و باید مصرف این نوع مواد غذایی را محدود نمایید.
بعضی از پزشکان به تجربه دریافته اند که پس از  طبیعی شدن وضع هورمون تیروئید بیمار و یا در حین مصرف دارو اگر بیمار از ترکیبات آهن ( و یا کلسیم ) نیز استفاده کند به بهبود شرایط وزنی اش کمک کرده است 

با اینحال باید توجه داشته باشید
که ترکیبات آهن نباید بطور همزمان با قرص های جایگیزین تیروئید مصرف شود و باید چند ساعتی فاصله بیفتد
اگر ترکیبات تیروئید نیم ساعت قبل از صرف غذا مصرف اثر بخشی بهتری خواهند داشت  

 مواد غذائی مصرفی از روشهای مختلفی برقوای جنسی تاثیر می گذارند،در بین موادغذائی زعفران، پیاز ، عسل، موز، مارچوبه، سیب، هویج، زیتون، گوجه فرنگی، کدو حلوائی، ذرت بو داده با کره، انجیر، خرما، زنجبیل، فلفل و انواع ادویه های تند(ادویه کاری)، شکلات، میگو و انواع غذاهای دریائی و ...افزایش دهنده های میل جنسی هستند، که مصرف انها در سبد کالای تغذیه روزانه به بیماران مربوطه توصیه میشود

  

بدلیل اینکه این کاهش میل جنسی حاصل ترکیبی از مسائل فیزیکی و روحی است، لذا ترکیبی از درمان ها برای رفع این اختلال لازم است.

۱- مشاوره فردی/ درمان جنسی: درمان جنسی برای افراد و زوجین بسیار موثر است. عدم میل جنسی معمولا هر دو طرف را تحت تاثیر قرار می دهد و لذا مشاوره هر دو می تواند بسیار موثر و مفید واقع شود.

اگر بی میلی جنسی به دنبال کم کاری تیروئید باشد باید دوز داروهای مصرفی با توجه به نتیجه ی آزمایشات تعدیل کرد  

همچنین باید مطمئن شد بیماری دیگری در زمینه وجود ندارد (( مانند کم خونی و یا بیماری های مزمن دیگر )

۲-تعویض داروها و یا تغییر در میزان مصرف: اگر دلیل اصلی اختلال داروها باشد، تغییر در نوع دارو و استفاده از درمانهای جایگزین توصیه می شود. به عنوان مثال اگر داروهای ضد بارداری خوراکی باعث کاهش سطح تستسترون شده می توان از روش های دیگر ضد بارداری که غیر هورمونی است استفاده کرد.

۳-توجه به مشکلات بالینی: درمان امراض خاص مثل فیبروئید به کمک جراحی می تواند مفید باشد.

۴-استروژن های واژنی: در زنان یائسه، خشکی واژن که دلیل اصلی عدم رضایت از آمیزش است به کمک کرم استروژن واژنی قابل درمان است.

۵-درمان تستسترون: با اینکه هورمون یا داروی خاصی برای درمان مشکلات جنسی وجود ندارد، اما بعضی متخصصان زنان و زایمان استفاده از این هورمون را برای افزایش سطح آن به حد طبیعی پیشنهاد می کنند

مقالات انگلیسی مرتبط جهت علاقه مندان
http://babyfit.sparkpeople.com/articles.asp?id=707
http://www.annecollins.com/hypothyro...eight-gain.htm
http://www.thyroid-info.com/articles/losingweight.htm
http://thyroid.about.com/cs/dietweig...singweight.htm
http://www.betterhealth.vic.gov.au/b...A?OpenDocument